ساختار وساختمان  و   دیزل ژنراتور

ساختمان دیزل ژنراتور دارای۲ دو قسمت اصلی است :

قسمت اول  ژنراتور الکتریکی و دیگر قسمت موتور دیزلی،  اما  صرف وجود این دو بخش ،  عملکرد مطمئن یک دیزل ژنراتور را تضمین نمی کند. از این رو یک دیزل ژنراتور دارای اجزایی است که بصورت مختصر در ذیل شرح داده شده است.

۱-  موتور (Motor) :

این قسمت از قلب دیزل ژنراتور است و تمام توان مکانیکی که ژنراتور برای حرکت خود می خواهد را  تامین می نماید.

موتور در دیزل ژنراتور باید بسیار دقیق انتخاب شود، زیرا توان مکانیکی که یک موتور تولید می کند می تواند توان الکتریکی خروجی ژنراتور ما را مشخص کند و به این وسیله قدرت الکتریکی ما برای استفاده از دیزل ژنراتور بدست می آید. در انتخاب موتور دیزل ژنراتور موارد دیگری مانند میزان صدای تولیدی ژنراتور و میزان حجم محفظه سوخت نیز مهم هستند که باید به آن ها توجه نمود.موتور های دیزلی برای راه اندازی و تولید توان ، نیاز به توان الکتریکی دارند. از این رو در اکثر موارد از یک منبع تغذیه که ولتاژ مستقیمی (DC) در حدود ۱۲-۲۴ ولت را تولید می کند برای راه اندازی موتور استفاده می شود. این منبع تغذیه می تواند خود موتور الکتریکی یا تعدادی باتری باشد که این میزان ولتاژ را تامین می کند.

۲-  ژنراتور ( Generator or alternator) :

ژنراتور generator حیاتی ترین قسمت تولید توان الکتریکی دیزل ژنراتور است که انرژی اولیه خود را از موتور گرفته و تولید توان برق می کند. نوع ژنراتور بر حسب نیاز ما تعیین می شود. برای مثال برای تولید توان بالا نیاز به ژنراتور القایی داریم.

ساختمان ژنراتور اعم از نوع سیم پیچی روتور و استاتوور و جریان تحریک آن، تعیین کننده نحوه عملکرد دیزل ژنراتور است.

۳-  مخزن سوخت ژنراتور (Fuel T) :

در این قسمت سوخت دیزل ژنراتور وارد می شود و حجم این مخزن بر حسب نوع دیزل ژنراتور متغیر است. برای مثال حجم مخزن یک نمونه دیزل ژنراتور با توان حدود 55 کیلو ولت آمپر حدود ۹۲۰ لیتر است که به میزان 8/2 ساعت می تواند کار کند.

۴-  رگولاتور ولتاژ (Voltage Regulator) :

رگولاتورRegulator ولتاژ وظیفه تنظیم ولتاژ خروجی ژنراتور را دارد که این کار با عملکرد اجزایی مانند رگولاتور، سیم پیچی تحریک، رتورو یکسو کننده انجام می پذیر

۵- سیستم خنک کننده ( Cooling System) :

در دیزل ژنراتور ها خنک کردن Cooling اجزای ولتاژ بسیار مهم است زیرا داغ شدن زیاد و طولانی مدت آن باعث خراب شدن قطعات می شود که این به عملکرد کار ضربه می زند.

در برخی از دیزل ژنراتور ها از مایع و در برخی دیگر از گاز هیدروژن برای خنک سازی استفاده می شود.

۶-  سیستم روغن oil دیزل ژنراتور :

در دیزل ژنراتور ها اجزای مکانیکی بسیاری وجود دارد که دائما در حال کار و حرکت می باشند لذا برای کارایی بهتر نیاز است که اجزا روغن کاری شوند. معمولا هر ۱۰ ساعت کار با دیزل ژنراتو باید سطح روغن آن را کنترل کرد و در هر ۵۰۰ ساعت روغن باید تعویض شود.

۷- شارژر باتری :

این قسمت علاوه بر شارژ کردن باتری، میزان شارژ باتری را نشان می دهد، توان این شارژر با توان خروجی ژنراتور متناسب است.

۸-  سیستم کنترل :

این قسمت وظیفه کنترل الکتریکی کل سیستم را دارد. قسمتهایی که لازم است کنرل شوند به شرح زیر است

۱- کنترل ژنراتور :

شامل کنترل تمامی پارامتر های دخیل در ژنراتور است که شامل ولتاژ، جریانو فرکانس است.

۲-کنترل موتور  :

در قسمت کنترل موتور باید پارامترهای سرعت، میزان روشن بودن، فشار روغن، میزان حرارت سیال خنک کننده و … اندازه گیری شود.

* پنل خاموش و روشن :

سیستم روشن و خاموش کردن اتوماتیک که در بعضی از دیزل ژنراتور ها وجود دارد.

کنترلر ATS نصب شده بر روی دیزل ژنراتورهای همواره ناظر اعمال بار برروی موتور ژنراتور بوده و در مواقع غیر عادی بر مبنای تنظیمات قبلی پاسخ مناسب را از طریق فرمانهای الکترونیکی تابلو ارسال و بصورت خودکار تمامی وضعیت را تماماً کنترل می نماید که موتور ژنراتور در بهترین شرایط به کار خود ادامه دهد. در حالت انتظار ( Standby ) در صورت قطع برق مصرفی خارج از واحد بلافاصله و کمترین زمان، ATS زمان روشن و بکارگیری موتور ژنراتور برقرار می کند. قابلیت سیستم کنترلی به شرح ذیل می باشد -طراحی بر اساس میکرو کنترل ۲-استارت و استاپ اتوماتیک دیزل ۳-قابلیت مونیتورینگ.کنترل و تنظیم از طریق کامپیوتر با برنامه تحت ویندوز ۴-حفاظت های مختلف افزایش درجه حرارت آب کاهش فشار روغن . افزایش و کاهش دور دیزل .افزایش و لتاژ ژنراتور کاهش ولتاژ باتری ۵- نشان دهنده های اخطار مختلف: اخطار خرابی دینام. اخطار خطای انجام استارت در حالت اتوماتیک. اخطار خرابی سنسور روغن یا قطع بودن کابل ارتباطی در حالت اتوماتیک ۶-قابلیت تنظیم تمامی پارامتر های زمانی از روی پنل ۷-قابلیت کار با ولتاژ متغیر از۱۲ولت تا ۴۸ولت به طور اتو ماتیک ۸- قابلیت کار در دو حالت دستی و اتوماتیک ۹- نشان گر زمان کار دیزل ژنراتور بر حسب ساعت ۱۰- اندازگیری سه فاز شهر یا دیزل ژنراتور و تشخیص آمادگی ۱۱- قابلیت نمایش دور موتورRPM 12-آلارم ویژه دمای آب ۱۴- CHECK UP کامل موتور ۱۵- با قابلیت: نمایش آمپراژ ، ولتاژ ، فرکانس

۹-  سکوی اتصال (شاسی) :

هر نوع از دیزل ژنراتور یک قسمت با نام سکوی اتصال(شاسی) دارد که تمامی تجهیزات بر روی آن نصب می شود.

۱۰- سیستم دود خروجی دیزل ژنراتور :

در دیزل ژنراتور ها به علت تولید دود سمی خروجی نیاز است که سیستمی برای کنترل این دود و جداسازی این قسمت از سایر قسمت ها انجام شود. برای همین منظور در قسمت خروجی موتور این سیستم (‌اگزوز ) قراردارد

 

دیزل ژنراتور

قیمت دیزل ژنراتور کاترپیلار

دیزل ژنراتور پرکینز

قیمت دیزل ژنراتور

لیست قیمت دیزل ژنراتور

انواع دیزل ژنراتور

اجاره دیزل ژنراتور


دیزل ژنراتور ـ قیمت دیزل ژنراتور

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

هوش پزشکی وبلاگ فروشگاه ویساشاپ انجمن اسلامی دبیرستان شاهد فردوسی ملودی باز موزیک روز و دانلود آهنگ جدید خریدگاه! خواص چای زئوس وبلاگ تفریحی و سرگرمی Eric